Blanx's regler

BlanX tips for en sunne tenner og munn.
Det vanskeligste er å være konsistent. Her er noen nyttige anbefalinger, slik at du ikke trenger å slutte å smile.

 

Dette liker
tennene:

Hvert halvår trenger du en sjekk hos en tannpleier og en ordentlig rengjøring. Spis et variert kosthold, og spis riktig mat, ikke glem kilder til kalsium som melk og ost, frukt og grønnsaker som er rike på vitaminer.

 

Bytt
tannbørste:

Omtrent hver tredje måned. For å fjerne plakk, må busten være rett, og med en avrundet tupp. Hvis busten på børsten mister sin form og de er bøyd, er tannbørsten ubrukelig.

Hygiene
 

Litt
tålmodighet:

Avhengig av hvilken type mat du spiser, er det en god idé å vente ca 20-30 minutter før børsting. Hvis du ikke venter, kan du oppnå motsatt effekt og skade emaljen.

 

Avtale med
en tannpleier:

Hvert halvår trenger du en sjekk hos en tannpleier og en ordentlig rengjøring. Markér det i kalenderen din.

 

Mindre
sukker:

Redusere det daglige inntaket av sukker og øk inntaket av grønnsaker og fiber: tygging og spytt bidrar til å fjerne matrester og nøytraliserer de sure stoffene som kan angripe tennenes emalje.

 

Dette liker
ikke tennene:

Unngå kaffe, te og rødvin. Begrense stivelse som finnes i pasta og brød: selv om det ikke er skadelig, hvis denne maten blir for lenge i munnen vil det omdannes til sukker.

Hygiene
 

Og tungen
din?

Ikke glem den! Ofte kan dårlig ånde oppstå fordi tungen ikke er skikkelig rengjort.

 

Ikke alle
tannbørster
er like:

Elektriske tannbørster fjerner opptil dobbelt så mye plakk sammenlignet med tradisjonelle ikke-elektriske seg. Husk dette når du velger en tannbørste.